Sofaen er ikke et klorestativ

Katt som klorer på sofaryggen

Se for deg følgende scenario: Du har akkurat investert i en ny sofa som du har spart til lenge. Den passer perfekt inn i stua og ser helt strøken ut. Så kommer Mons tassende bort til sofaen, snuser litt på den og strekker kroppen langt oppover sofaryggen mens han klorer opp den lekre nye sofaen din. Jeg vet det kan være frustrerende, men dessverre er dette helt naturlig adferd for Mons og vanskelig å bli kvitt. Men det finnes noen triks som kanskje kan hjelpe.

Her kommer noen triks du kan prøve hvis katten din klorer på steder du ikke vil den skal klore:

  1. Det første du må sørge for er å ha klorestativ tilgjengelig for pus. Ha gjerne flere ulike typer stativer plassert på strategiske steder. Det vil si at hvis Mons klorer på sofaen så setter du et stativ rett ved sofaen. Hvis Mons også klorer på det flotte teppet i spisestua så setter du et stativ til i spisestua.
  2. Noen katter klorer for å få oppmerksomhet, og gjør det oftest når du er i nærheten. Hvis dette er tilfelle er det viktig hvordan du reagerer når katten gjør det. Det beste er raskt å forlate rommet hvor katten klorer uten å si noe. På den måten kan du lære katten at hver gang den klorer så forsvinner du, og den oppnår ikke ønsket oppmerksomhet ved å klore.
  3. Er du desperat kan du alltids prøve med dobbeltsidig teip eller gjennomsiktig plast over møblene katten klorer på. Hvis du dekker til møblene samtidig som du tilbyr et alternativt klorested rett i nærheten kan du lære katten å omdirigere kloringen fra sofaen til stativet. Forhåpentligvis kan du etter hvert trygt fjerne plasten.
  4. Sørg for å aktivisere katten din hver dag. Det kan være katten din klorer for å vise at den kjeder seg. Uansett om katten din klorer på møbler eller ikke, er det veldig viktig at du aktiviserer katten din hver dag. Vi har fast leketid med Sharma hver kveld før vi legger oss. Vi har også startet med klikkertrening som aktivisering, og Sharma ser ut til å like det.

Lek med katten bør ikke foregå etter at katten klorer på sofaen, da opplever katten det som en belønning. Sørg for å leke med katten før den klorer, eller gjør som oss å ha fast leketid hver dag. En aktiv katt er en roligere og lykkeligere katt, og der har du som katteeier et viktig ansvar.

Katt biter på leke på toppen av et klorestativ i stua

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.