Pus vil ikke drikke vann fra vannskåla

For meg er det helt naturlig å ha mat og drikke sammen. Til middag har jeg alltid et glass vann til, og derfor tenkte jeg katten ville like det samme. Men pus rører ikke vannskåla ved siden av maten. Hva gjør jeg feil?

Min katt liker å drikke vann på flere ulike måter:

1. Fra vannskåla si (plassert laaaangt unna matskåla)

2. Fra en drikkefontene

3. Fra mitt glass, gjerne når jeg akkurat har hentet et rent glass med iskaldt vann

4. Rett fra vannkrana
Vi har en fast rutine hver morgen: Vi står opp, stopper tre ganger på vei ned trappa for å kose, jeg går på do og pus hopper via mitt fang og opp til vasken for å drikke rennende vann rett fra krana.

Villkatten holder drikkekilden sin adskilt fra maten. Dette er fordi villkatter jakter og spiser dyr, og døde dyr som ligger i drikkekilden kan fort medføre forurensning av drikkevannet. Derfor spiser dyret sjeldent maten sin i nærheten av drikkekilden.

Og derfor bør du tilby katten din det samme hjemme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.